woensdag 25 maart 2020

Letter -en cijferspelletjes

Het is lente.
Het zonnetje schijnt.
Misschien het moment om onze reeds aangeleerde letters (I i, R r, H h, S s, D d, A a, V v) wat te herhalen. Wie meer letters kent mag die natuurlijk ook toepassen. De spelletjes vragen wel wat hulp van mama of papa of grote zus/ broer.
Variant: in plaats van met letters kan je natuurlijk ook de cijfers inoefenen van 1 t.e.m.10.

Veel speelplezier!



  •  Letterspeurtocht
Ga in de buurt van je huis op zoek naar de reeds aangeleerde letters. Neem er eventueel een foto van met een smartphone of tablet
 
  •  Ren je rot 
Schrijf met stoepkrijt de geleerde letters op de grond, laat wel steeds een grote ruimte ertussen zitten. Roep een letter, je kind rent zo snel mogelijk naar die letter.


  • Letters versieren met steentjes (zie foto 1)
Ga in de buurt op steentjesjacht. Schrijf met stoepkrijt de geleerde letters op de grond. Versier de letters met steentjes.

  •  Geef de 'lettertuin' water (zie foto 2)
Maak een lettertuin door de geleerde letters in rijen met stoepkrijt op de grond te schrijven. Benoem een letter en laat je kind met een gieter de letter besproeien tot het helemaal verdwenen is.

  •   Letterspringen (zie foto 3)
Ga op een letter naar keuze staan. Als mama een letter zegt spring je naar de letter  die gevraagd wordt. Is de letter te veraf mag je de vrije ruimtes gebruiken. Ga zo door tot je op alle letters hebt gesprongen.

  •  Welke letters horen bij elkaar?  (zie foto 4)
Goed om weten is dat letters verschillende verschijningsvormen hebben. Schrijf met krijt aan de ene kant de geleerde drukletters en aan de andere kant de leesletters. Trek een lijn naar de juiste match.



          
                                         


                   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten